berakhir...aku redha Ya Allah..

Aku Redha Dengan Perpisahan Ini Ya ALLAH,aku bersyukur diatas perpisahan ini,kerana ku yakin Engkau MAHA MENGETAHUI segalanya,mungkin si dia bukanlah yg terbaik untuk diriku..Ya ALLAH ku berserah segalanya padaMu..

Kurniakanlah kebahagian pada dirinya hadirkan lah insan yang terbaik buat dirinya..MOga dirinya tidak terus hanyut dibuai dunia yang hanya sementara..Ya ALLAH ku tahu ini adalah kafarah segala dosa-dosa yg telah ku lakukn..Mungkin ini adalah balasan yang setimpal harus ku alami..

Aku Redha,aku pasrah jika ini merupakan hukuman dari-MU..Pada-MU ku bermohon..Pada-MU ku berserah..Hadirkanlah kebahagiaan yang abadi,kau bantulah diriku mencari ketenangan disebabkan perpisahan ini..

Kupohonkan petunjuk Illahi..Hadirkanlah insan yang sejati..Menemani kesepian ini..Mendamaikan sekeping hati Ya Allah..Berikanlah daku kekuatan..Hanya cinta-MU yang kuharap..Hanya kasih-MU yang kudamba..

Andai dia..Sang kumbang KAU utuskan buat perantaraan, Aku terima dengan redha, Namun padanya ingin ku berpesan," Maaf jika hati ini tidak sepenuhnya untukmu, Kerna ia adalah milik-Nya, Maaf jika cinta ini tidak sepenuhnya untukmu, Kerna ia adalah milik-Nya, Maaf jika masaku tidak sepenuhnya untukmu, Kerna ia adalah milik-Nya, Maaf jika ketaatan ini tidak sepenuhnya milikmu, Kerna ia adalah milik-Nya..

Namun jika insan lain dijadikan perbandingan,Kau tetap akan ku cinta,Hati ku tetap untukmu,Kau tetap akan ku taat,Masaku tetap untukmu,Jika kerna tidak dapat memiliki sepenuhnya,Lantas kau menjauhi,Aku redha,Kerna DIA mengatasi segalanya,"Aku pasrah,Andai ditakdirkan bersendirian sehingga ke akhir hela nafas, Kerna ku yakini,Cintaku pada-Nya adalah cinta azali,Kerna janji-Nya adalah janji yang pasti,Kerna DIA takkan mempersiakan,Kerna DIA takkan mengecewakan,Lantas ku akur,Kubukakan hati,Ku luaskan minda,Ku terima sang hakikat dengan penuh ketenangan..

Sesungguhnya,Perjalanan hidup ini telah tertulis,Rentetan hayat ini telah tersurat Ya Allah..Di tangan-Mu Tuhan ku sandar impian Penentu jodoh pertemuan,Seandai dirinya tercipta untukku,Relaku menjadi miliknya..AMIN..Namun seandainya dirinya bkn tercipta untukku,aku redha.

No comments:

Post a Comment

leave ur comment kt snie ea..
apepun boleh..^_^